Constanța International Competition

Susținem arta și performanța la Constanța!

Constanța International Competition – Festival for Young Pianists, concurs internațional de pian ce și-a avut debutul în anul 2018, este considerat un eveniment de succes pentru cei care cunosc importanța susținerii muzicii clasice și a tinerilor artiști.

Competiția se adresează tuturor artiștilor cu vârsta cuprinsă între 7 și 23 de ani care studiază pianul, indiferent de sistemul de educație, vocational sau privat, profesionist sau amator, sau de naționalitate și este organizată de catre asociația „Nihil Sine Arte” în parteneriat cu Colegiul de Arte „Regina Maria” din Constanța și Teatrul de Operă și Balet „Oleg Danovski”.

Numărul mare de participanți înscriși la prima ediție, atât din România, (Constanța, București, Iași, Cluj, Bacău, Craiova, Oradea, etc), dar și din Republica Moldova precum și nivelul artistic al interpreților ne-au demonstrat noua, organizatorilor ca evenimentul este primit și privit cu mare deschidere și că era nevoie și la Constanța de un astfel de concurs.

În edițiile ulterioare s-a extins participarea internațională, astfel că la concursul de la Constanța au participat pianiști din întreaga lume, amintim aici: America, Anglia, Armenia, Australia, Azerbaijan, Belgia, Cehia, China, Franța, Indonesia, Macedonia, Malaezia, Moldova, Polonia, România, Rusia, Slovacia, Tailanda, Turcia, Ucraina, Vietnam, etc.

Deoarece acest proiect are în desfășurare, pe lângă partea de competiție și seri de festival, pe tot parcursul evenimentului au loc de fiecare dată și alte manifestări cu caracter muzical, artistic, cultural și pedagogic.

Ana-Mihaela Filip

Manager proiect

Photograph of the statue of the Poet Ovid in Constanta: © Leontin l, CC BY-SA 4.0 via Wikimedia Commons